Mijn werkwijze Playfulness is ontstaan door scholing, ervaring met cliënten en persoonlijke groei. Playfulness is een beweging in jezelf en het spelenderwijs bezig zijn. Luisteren en contact maken met gevoelens, het hier en nu -het moment en elkaar. Alles heeft ruimte te zijn: plezier, vrijheid , gevoelens als schaamte schuld of woede. Belangrijk is het oordeel even terug te houden, zodat gevoelens vertaald kunnen worden en ons helpen om het eigen verhaal te herschrijven, eigen regels te breken en nieuwe ruimte te verwerven in het leven. 

Playfullness is zowel stilte als beweging opzoeken door middel van visualisatie, schilderen en andere technieken.
Playfullness is spelen, dat vermogen tot spelen hebben we allemaal…vertrouwen,luisteren, ontspannen, voelen, beleven, bewegen. Je zou het kunnen omschrijven als combinatie van ontspanning , visualisatie en creativiteit . Ik geef ruimte aan emoties , verkennen van wensen en vooral het opnieuw leren spelen en vertrouwen, wat zo belangrijk is om om te kunnen gaan met elkaar en alle veranderingen in het leven. Dit doen we in praktijk door creatief bezig zijn en ontspanningoefeningen en visualisatie ( voorstellen in je fantasie )

Het vertaalt zich in nieuwe inzichten en ontspannen in je lichaam zijn, ruimte in je hoofd, mogelijkheden zien. Een volgende stap was voor mijzelf om deze openheid ook toe te passen in het dagelijks leven door mogelijkheden te zien en te creeeren. 

Deze foto van zeewater heeft kleine regenbogen op het wateroppervlak, dat kleurenspel ontdekken was voor mij een leuk moment. Het duurde heel even en toen was het effect weer weg. Zon en water in een spel en ik kon het even vastleggen. Zo  ” playful”..