In kindergroep Amethyst ( naam van een edelsteen ) werken we o a op antroposofisch geinspireerde wijze. We zingen liedjes behorend bij de seizoenen en Jaarfeesten, afgestemd op Vrije school onderwijs. Mijn verbinding met kinderen en creativiteit komt zowel via mijn werk als docent kunsteducatie als mijn opleiding ( kunstzinnige therapie , opleiding antroposofische Gezondheidszorg van de Hogeschool Leiden) Mijn dochter zit in de kleuterklas van de Vrije School, zelf geniet ik van de manier waarop zij daar met de seizoenen en het ritme door de dag en week werken. In een oud boekwinkeltje vond ik in 2000 het boekje ” de gouden poort ” met pentatone liedjes voor kleuters. 


Deze liedjes vormen een inspiratie voor het werken met bijenwas en het nat in nat schilderen. We werken ook met meditatie kaartjes, visualisatie en spel. Mijn ervaring als docent kunsteducatie in het basisonderwijs neem ik ruimschoots mee. Met het jonge kind gebruik ik zowel het element vanuit nat in nat schilderen , bijenwas en ritme en jaarfeesten als de feeling met de kunst, kunstgeschiedenis , kijken naar kunst met kinderen. Het is voor mij een verrijkende combinatie om de vrijheid van het creatieve proces en de kwaliteiten van het kunstonderwijs van de vrije school pedagogiek samen te brengen.