Art Therapy en relatie

Liefde en verbinding

Je hebt als mens eigenlijk altijd te maken met systemen , gezinnen, groepen, families. De thematiek van liefde en verbinding komt in je leven vaak terug.  De invloed van afkomst , gezin herkomst, belang van (liefdes) relaties en de dynamiek tussen partners, kind en ouders. 

Ik ben dan ook geïnteresseerd naar waar jij vandaan komt, hoe jij je voelt in relatie tot anderen. Hoe jij je plek kunt vinden in jouw persoonlijke systeem of dat nu een familie , gezin of vriendengroep is.

Mijn persoonlijke kijk is dat vertrouwen, liefdevolle communicatie en speelsheid belangrijk is in alle vlakken van het leven. Plezier beleven en je zintuigen en lichaam ervaren maken ons sociaal vaardiger , ontspannen en verbonden. Het leren kennen van grenzen en wensen zijn het hele vlak waar je je in je leven beweegt .

In de benadering naar jou / jullie staat voorop dat je plezier terugvind , dat communiceren in dienst staat van groei en respect, dat je leert ontspannen, wensen herkennen , ruimte geven en ( samen ) leert om plezier en spel te ervaren met vertrouwen.
Mijn visie op relaties en liefde raakt aan, of is geinspireerd door onder andere Thomas Moore ( zielsverwanten) Esther Perel, Margo Arnand , Anodea Judith, Clarissa pinkola Estes, jonette Crowley, natuurlijk ouderschap en studies over hechting. Ik school me op dit vlak regelmatig bij. Jungiaanse psychologie en antroposofie vormen een inspiratie bron voor mij in mijn ontwikkeling.

Art therapy consult

Wil je dieper in gaan op bepaalde thematiek dan kan dat individueel in art therapy